torsdag 12 februari 2009

De fyra p:na:

Plånbok, pass, prenumeration och pockerrör.

Under veckan har Björn lyckats tappa sin korthållare. Förmodligen under en cykeltur hem från jobbet. Lite nervöst eftersom den innehåller alla kort. De kinesiska korten spärrade vi med en gång men vi beslöt att vänta med de svenska. Den kanske låg kvar på jobbet...

...men det gjorde den inte. En snäll och ärlig kines hade dock hittat den på marken och lämnade in den i receptionen där vi bor. 50 yuan i hittelön fick den anynome upphittaren. Inga pengar dragna på något kort än.

Äventyret fortsatte när Björn skulle gå till banken och låsa upp de spärrade korten (en utmärkt service och något för svenska banker att ta efter). Efter ett utmärkt gäster-med-gester-framträdande av Björn (inför en fullsatt bank) lyckades banktjänstemännen - trots begränsade kunskaper i engelska - förstå vad saken gällde. Nu är allt frid och fröjd igen.

Vi har även varit till generalkonsulatet och ansökt om pass till lillgrabben. Där möts man alltid av det strålande svenska kungaparet. Tack igen för tallriken, Leffe och Johanna.
När ansökan var klar sa vicekonsulen: "Då var det klart, Björn. Vi meddelar er när passet kommer". Varpå Björn svarade: "Toppen, Niclas".

Tänk... vi är du med vicekonsulen! :-)

Det tycks dessutom vara sockerrörssäsong och då träffar man ofta på sådana här trevliga prickar:
En femma för ett helt rör och tre för ett halvt. Vi drog på med ett helt,
men fick till slut slänga sista kvarten då våra munnar håll på att klibba igen.
Gott - tills sockerchocken sätter in.

Och angående prenumerationen: till höger finns en prenumerationslänk, men den funkar inte som vi vill. Meningen var att man ska kunna prenumerera och få ett mejl varje gång ett nytt inlägg läggs upp. Vi ska fundera ut ett nytt sätt då denna funktion har varit kraftigt efterfrågad.

Hej hej

Inga kommentarer: