fredag 28 november 2008

Snart lagligt anställd i Kina

Då har vi lyckats få en arbetslicens och ett temporärt arbetsvisum



De sista stegen i processen är:
  1. Inom 15 dagar efter inresa så ska man skriva att anställningsavtal. Detta är bara möjligt med en arbetslicens.
  2. Gå med arbetslicensen, anställningsavtalet, pass och andra relevanta dokument till The Labour and Social Security Administrative Authorities och ansöka om ett arbetstillstånd för utlänningar.
  3. När man har fått det så ska man gå med sitt arbetstillstånd till The Local Public Security Authorities för att ansöka om ett bostadstillstånd för utlänningar. Detta måste göras inom 30 dagar efter inresan.

Hej hej

3 kommentarer:

Björnmor sa...

Som nära anhörig, oroar jag mig angående alla dessa dokument. Tänker ni bosätte er för gött därbårte, eller va blir dä? Längtar!
Bia

BoC sa...

Det är inte helt lätt att hänga med i alla papperssvängar.

Igår var vi även tvugna att gå till Public Security Office för att ansöka om Temporary Residence Permit for foreigners.

Jag antar att vi får gå dit igen om två veckor med våra permanenta Z-visum och få ett permanent Residence Permit.

Man vet aldrig. Hur som helst är det ingen som tvingar oss kvar här. Vi kan lämna landet när som helst. Just nu (med våra temporära visum) får vi faktiskt inte vara kvar längre än sista december.

Björnmor sa...

Då får vi hoppas att ni får de nya papperen, annars blir ju jag o Alvar ensamma där på Nyårsafton!!!!
Hoppas att flytten går bra idag, det är ju en så perfekt flyttdag.
Kramar